Günün Masalı: 3 Haziran; Düşünen Kedi

Miyav varmış, miyav yokmuş. Beyin diye çağrılan bir kedi varmış. Bu kedinin gerçek adı Sarman‘mış. Ama hep düşünceli durduğu için, ona önce Profesör demişler. Profesörler bir kediye bu adın konmasına..

Günün Masalı: 3 Haziran; Düşünen Kedi
Yayınlanma: Güncelleme: 63 okuma

Miyav varmış, miyav yokmuş. Beyin diye çağrılan bir kedi varmış. Bu kedinin gerçek adı Sarman‘mış. Ama hep düşünceli durduğu için, ona önce Profesör demişler. Profesörler bir kediye bu adın konmasına çok kızmışlar, Profesör Sarman’ın sahibi Adnan Taylan‘ı mahkemeye vermişler.

Mahkeme de kedinin adını ‘Beyin‘ yapmış. Beyin iyi huylu ve akıllı bir kediymiş. İnsanların bütün söylediklerini anlıyor, pek çok sorunu çözümlüyormuş. Ama insanlar onun kuyruk ve kulak hareketlerinin anlamını bilmiyorlar, bu yüzden ne söylediğini anlamıyorlarmış. O da bildiklerini ve düşüncelerini hayvanlarla paylaşmaya çalışıyormuş. Bir gün Beyin dolaşırken bir kediyle karşılaşmış. Kedi çok üzgünmüş. Beyin kediye niye üzgün olduğunu sormuş. Kedi, ailesinin hasta olduğunu söylemiş. Eşi, büyük oğlu ve bebek bir kedi çok hastaymış, üstelik onları veterinere götürecek sahipleri de yokmuş. Sokakta yaşıyorlarmış.

Zavallı kedi de ailesindekileri iyileştirmek için çare, yardım edecek birini arıyormuş. Beyin önce hastalığın belirtilerini sormuş, sonra ona, “Şurada bir kulübe var,” demiş. “Oradaki raftan mavi şişeyi al ve ailene günde üç defa içir.”. Beyin, kediye orada bir köpek de olduğunu, o köpekle de konuşması gerektiğini söylemiş. Kedi, Beyin‘in dediklerinin hepsini yapmış… Yalnız köpekten korktuğu için ona pek açıklama yapamamış. Ağzının içinde homurdanıp şişeyi almış. Kısa sürede ailesini iyileştirmiş. 

Kulübedeki köpekse Beyin‘e çok kızmış. Aklına eseni kulübeye gönderiyor diye düşünmüş. O gün Beyin de uğramış kulübeye. Köpek kızgınlığından Beyin‘i ısırmak istemiş. Ama daha, “Hav Hav Hır,” demeden çok hastalanmış. Beyin‘e, “İlaçları canının istediği gibi dağıtıyorsun. Burada ilaç kalmadı. Benim sahibim de yok. İlaç da yok. Ne yapıcaz?” diye bağırmış. Beyin, “Miyav!” demiş, “üzülme sana yardım edicem.” Sonra çıkıp kırda dolaşmış. Güzelavratotu çiçeğini toplamış. Bir ilaç yapmış. Köpeği iyileştirmiş. Köpekle Beyin yeniden arkadaş olmuş. 

Köpek, “Beyin sen bir bilim kedisi olacaksın,” demiş. “Dilini anlayan insanlarla işbirliği yapmalısın.” Kedi dolaşa dolaşa onun hareketlerinin dilini anlayan insanları bulmuş. Köpeğin dediği de böylece gerçekleşmiş. Beyin ünlü bir bilim kedisi olmuş. En önemli buluşları da kedi ve köpek maması, köpek bisküvisi, kedi kumu, kedi ve köpek oyuncakları, kedi ve köpek şampuanı, tarağı ve parfümü olmuş.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.